Minősített passzívház minimalista stílusban

Minősített passzívház Győr kertvárosábanGyőrben, annak egyik kertvárosi részébe terveztük és  építettük harmadik darmstadti minősítést elnyert passzívházunkat. Az építést tavaly márciusban  kezdtük, és a karácsonyt már az új házban ünnepelhették az építtetők.A kétlakásos lakóépület egy testvérpár részére épült, melyből a nagyobbik lakás minősítésre kerülő passzívház.  A tervezési feladat kiemelt része volt az egyszerű tömegformálás és a lapostető. A telek alkalmas volt arra, hogy az épületeket pontosan déli irányba forgassuk, ezzel is biztosítva az optimális benapozást.


A tervezés  kötött kiviteli költségkeret mentén folyt, ezért kiemelt szerepet kapott az energetikai és költségoptimalizálás. A nagyobb lakásnál energetikailag kedvezőtlen a kis alapterületű emeleti rész kialakítása, ezt a délre néző hatalmas üvegfelületek napnyereségével és a födém hőszigetelés növelésével ellensúlyoztuk.  


A kiegészítő fűtést kondenzációs gázkazán biztosítja, a későbbiekben napkollektoros kiegészítő rendszerrel. A passzívház fűtési hőigénye 14 kWh/m2/év. Ez kb. 240 m3 gázfogyasztást jelent éves szinten, ami mai árakon számolva 33.000 Ft  költséget jelent a tulajdonosoknak a 169 m2 alapterületű passzívház fűtésére.


győri passzívház látványterve

passzívház építés

passzívház építés

passzívház építés

passzívház építés, ablakok beépítése

passzívház építés, gépészeti áttörés

blower-door teszt a győri passzívházban

győri minősített passzívház szigetelése

győri passzívház szigetelési munkái

belső munkák

győri passzívház felső szint

győri passzívház a színezés után