Passzívház a Balaton-felvidéken

Népies stílusban épült passzívházunk a Balaton-felvidéken.2009 -ben terveztünk passzívházat a Balaton-felvidék egy gyönyörű kis falujába. A tervek azóta valósággá lettek az építtetők egy éve beköltöztek a házba. A hét elején kaptunk az alábbi levelet tőlük.
"Tisztelt Boros Úr!


Ma egy éve hogy beköltöztünk a felépült házunkba. Az éves bentlakási tapasztalataink igazolták, hogy a ház bőven hozza a passzívház kritériumokat. Már három hete nem kell fűteni a házban és a téli fűtésre 237 m3 gáz elegendő volt a 21,5-22 fokos belső hőmérséklet tartásához. Ami talán a falak száradásával még csökkenhet is.


A házba a betervezett szigetelés mellett Internorm nyílászárók, Paul Santos szellőztető gép, kondenzációs kazán/padlófűtés és szigetelt alu redőnyök lettek beépítve. A szerkezetkész állapotig történő, és a végső kivitelezést más-más vállalkozóval végeztettük el.


Nagyon jók a mind a nyári, mind a téli üzemeltetési tapasztalataink, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy ne elégedjen meg egy szigetelt házzal, hanem építsen passzív, vagy passzív közeli házat. 


A jó tapasztalataink egyik fontos összetevője a ház tervezése volt, ami az Önök munkáját dícséri.


Ezért, amennyiben kívánja, szívesen bemutatjuk a házunkat bármely olyan érdeklődőnek, akik egy megvalósult referenciát szeretnének látni az Önök tervezői munkái közül. Emlékezve arra, hogy számomra is elsősorban az Önnél illetve más megvalósult passzívházban járva volt igazán meggyőző ennek az építési módnak az előnye.


Sajnos  a ház környezete még távol van attól, amit elterveztünk, de reméljük ez is meg lesz belátható időn belül.


Üdvözlettel:

a ház nagyon elégedett tulajdonosa"

A Balaton-felvidéken felépült passzívházunk.


Azóta meglátogattuk az építtetőket és a házat. Cikk és képek ITT.