Minősített passzívházak kivitelezése

Minősített passzívházainkat a  Darmstadti Passivhaus Institut elveinek és gyakorlatának adaptálásával építjük.

A Passivhaus Institut (PHI), vagy egy másik általa elismert minősítő cég által kiadott passzívház tanúsítvány  bizonyítékot nyújt arról, hogy az általunk épített passzívház minden tekintetben megfelel a passzívház-standard meghatározott követelményeinek.


A passzívházak minőségbiztosításának folyamán:

  • Ellenőrzésre kerülnek  a tervek (előminősítés). A közreműködő auditor szaktanácsaival hozzájárul, hogy az elkészült terv az építtető által kitűzött céloknak megfelelő legyen. Segítséget nyújt az anyagok és építőelemek kiválasztásában, hogy azok ne csak a passzívház-standard követelményeinek feleljenek meg, hanem költséghatékonyak is legyenek.
  • A kivitelezés főbb fázisai digitálisan dokumentálásra kerülnek. Az auditor ellenőrzi, hogy a terveknek megfelelően történik-e az építés.
  • A légtömörség vizsgálat keretén belül kell igazolni az épület passzívház-standard szerint előírt kiváló légtömörségét, mely a kivitelezés gondosságának egy fontos bizonyítéka.
  • A szellőzés és a gépészeti rendszer beállítási jegyzőkönyve pedig azt igazolja, hogy a rendszert a terveknek és a számításoknak megfelelő módon vették üzembe.