Üzemeltetés, fenntartás

Átadás, átvétel

Átadás-átvételkor nyilatkozunk, hogy az épületet a szerződésben leírt műszaki tartalommal felépítettük, az minőségben és műszaki tartalomban a kiviteli terv dokumentációnak megfelel. Az átadás-átvétel  előre egyeztetett időpontban helyszíni bejárással történik. A szerződés szerinti 100%-os készültséget követő átadás-átvétel után levonulunk az építési területről, átadjuk azt a tulajdonosnak.


Jótállás, szavatosság

Cégünk a törvényben, a 181/2003 (XI. 5.) Korm. Rendeletben és a jótállási szabályzatában előírt jótállási és szavatossági kötelezettséget vállalja. A jótállás időtartamának kezdetét az adott szerkezet átadás-átvételi dátumától kell számítani. A jótállás 1-3 éves, és a tartószerkezetek  szavatossági ideje 10 év.Ugyanis ha épülete sem az első három évben, sem az azt követő tízben a hibás építése miatt nem hibásodik, meg akkor az azt követő évtizedekben sem fog.Így megmenekül az utólagos bosszúságoktól, és azok gyakran horrorisztikus költségeitől. Ha az első 3-10 évben nem fog olyan javítási költségei felmerülni, amelyet  a kivitelezőre, tervezőre kellene áthárítania, később sem lesz, amelyeket magának kellene viselnie. Otthona így tartós, biztonságos, károsodás, és javítási ráfordítások nélkül üzemeltethető, értékét megőrző lesz. Alapelvünk, hogy sokkal olcsóbb egyszerre jól építeni, mint a hibákat utólag javítani. Ez mind ügyfeleink, mind cégünk hosszútávú céljainak megfelel.


Beüzemelés, próbaüzem

Az átadás-átvételig megtörténik a gépészeti berendezések beüzemelése,  a fűtés, a szellőztető rendszer beszabályozása, a különböző kényelmi, kommunikációs berendezések, hálózatok próbája. A beköltözés utáni 3-6 hónap a próbaüzem. Ezután végezzük el, amennyiben szükséges, a gépészeti berendezések utólagos szabályozását, az ablakok, ajtók, mozgó szerkezetek beállítását.


Használati útmutató

Az átadás-átvétel során átadásra kerülnek az épületgépészeti berendezések használati útmutatói. Ezen túl személyes tapasztalatokon nyugvó tanácsainkkal is ellátjuk a beköltözőket. A jövő évtől tervezzük  a már üzemelő passzívházaink használati tapasztalatai alapján elkészítendő "Passzívház használati útmutató" bevezetését, mellyel további segítséget szeretnénk nyújtani ügyfeleinknek a minél magasabb komfort és a hosszabb élettartam érdekében.


{jpopup}blabla{/jpopup}